Schuurwerk

Schuurwerk is een gipsachtige afwerking welke circa 3 tot 5 mm dik op wand of plafond wordt aangebracht. De zichtbare “slagen” in de eindafwerking geven een prachtig uiterlijk wat in elk interieur past.

schuurwerkSchuurwerk heeft als voordeel dat het egaal wit opdroogt en het niet meer gesausd hoeft te worden. Natuurlijk kunt u er voor kiezen om het na een aantal jaren te gaan sausen, alleen gaat een groot gedeelte van de ‘slagen’ verloren.

Schuurwerk ideaal voor badkamer

Het gipsachtige karakter van schuurwerk regelt de vochthuishouding in huis op een goede manier. Schuurwerk heeft als eigenschap vocht op te nemen en ook weer af te geven en is daarom zeer geschikt voor natte ruimtes zoals bijvoorbeeld de badkamer.

Wel is het product minder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, omdat het niet stootvast is. Om die reden kiezen veel mensen om alleen het plafond te laten voorzien van schuurwerk. De wanden ‘gewoon’ stucen met sierpleisterwerk is wel stootvast.

Vakwerk door vakmensen

Het aanbrengen van de decoratieve, zanderige cirkelvormen bij schuurwerk is een stukje traditioneel vakmanschap. En dat vakwerk kunt u dan ook gerust overlaten aan onze vakmensen. Onze stukadoors brengen het schuurwerk in één keer vlot aan en zorgen voor een professionele afwerking.